אינסטלטור בבני ברק מספק שירותים רבים בתחומי האינסטלציה והביוב ללקוחות רבים. ביניהם פרטיים, עסקיים, ציבוריים ועוד. בכל בית יש שתי מערכות. האחת מזרימה את המים הנקיים פנימה והשנייה את המים המשומשים החוצה אל מערכת הביוב. השירותים מהווים אחת מנקודות ההשקה של שתי המערכות. המים הנקיים יוצאים מהניאגרה להדחת האסלה וזורמים הלאה לאחר הפעלתה. סתימות עלולות להיווצר במקומות רבים וכך גם בצנרת המובילה מהאסלות ובצנרת הביוב. כאשר הסתימה היא קרוב לאסלה או בביוב אזי עלולים לצוץ ריחות רעים מתוכה. ריחות אלו הם סימנים ברורים שיש סתימה והריח נוצר כאשר הצנרת גדושה במוצקים שאינם זורמים הלאה.
ממה נוצרות סתימות?
סתימות נוצרות בעיקר מחדירת שורשים לצנרת דרך סדקים ושברים קיימים או מחדירת גופים זרים דרך האסלות. מדובר על תחבושות היגייניות, מגבוני בד, גלילי ניירות טואלט, מיכלי פלסטיק של סבוני אסלה הממוקמים על דופנותיה ועוד. האחרונים עלולים להישמט פנימה, או להיזרק בהיסח הדעת או מחוסר ידיעה. נכון הוא, שקוטר הצנרת הינו גדול יותר מכל צנרת אחרת בבית, אבל גופים כאלו הינם קשיחים ואינם מתפוררים במים ועלולים לייצור סתימה. כאשר הם מצליחים לצאת הלאה לצנרת הביוב הם עלולים להיתקל בשורשים ולייצור סתימה מורכבת מאוד אותה יש לפתוח במאמץ רב.
למה גורמות סתימות?
במקרה הפשוט הן גורמות לריחות רעים שיש לבדוק מקורן. כאשר הדבר מוזנח עלול להיווצר מצב בו המים והמוצקים אינם זורמים קדימה ופורצים דרך האסלות. הדבר יוצר מפגע חמור. השלוליות מצחינות ומכילות חיידקים המסוכנים לבריאות, ובנוסף, נאלצים לסגור את מערכת האינסטלציה עד לפיתרון הבעיה. משום כך, עדיף לטפל במקורות הריחות הרעים כבר במיידית ולא להמתין לסיבוכים הללו.
טיפול בסתימות בצנרת
שיטה נפוצה לטיפול היא באמצעות פומפה אותה מכניסים לאסלה. מצמידים אותה בכוח לדפנות ומפמפמים מספר רב של פעמים ולפחות 25 כדי להשיג תוצאות. הפעולה יוצרת ואקום שבעצם דוחף את הלכלוך קדימה ומשחרר את הפקק. ניתן, במידת הצורך, לחזור על פעולה עוד מספר פעמים ואם הדבר לא מסתייע לטפל ידנית בשיטה הבאה. הצנרת היוצאת מהאסלה יוצרת מעין עיקול הקרוי גם ברך ושם יש, לרוב, פתח עם מכסה מוברג. זוהי נקודת ביקורת וטיפול. ניתן לפתוח אותו ולבדוק בידיים אם הלכלוך גורם שם לפקק. אם כן, ניתן לשלוף אותו ולשחרר את הסתימה. יש לעשות עבדוה זאת בזהירות ועם כפפות ידיים מתאימות.
שחרור סתימות בביוב
השיטה המקובלת לשחרור סתימות בביוב היא באמצעות מוטות ביוב. מוטות אלו מוברגים ויוצרים מוט ארוך. בקצה הראשון שביניהם יש קפיץ אשר נתקל בסתימה לאחר החדרתו. ניתן לסובב אותו ואז השורשים נכרכים סביבו. על ידי משיכה חזקה ניתן לשחרר קבוצת שורשים. חוזרים על הפעולה מספר פעמים נדרש עד שהסתימה משתחררת ותוכנה מוזרם קדימה. הבדיקה נעשית לאחר ששוטפים היטב את הצנרת ורואים שהכול זורם כהלכה.
ביובית
שיטה אחרת לפתיחת סתימה היא על ידי ביובית. היא יכולה לשאוב את הנוזלים מהצנרת ובעקבות זאת הריחות נעלמים. לאחר מכן, מאתרים את הסתימה באמצעות מצלמת סיב אופטי ובהמשך משחררים אותה באמצעות צינור שעליו מוברגת דיזה היוצרת סילון מים בלחץ. הוא מסוגל לחתוך שורשים, פלסטיק, קרטונים וניירת ולרסק את הסתימה.
תחזוקה
יש חשיבות לתחזוקת המערכות בבית ולשמירה עליהן. יש לשמור שלא להשליך גופים זרים לאסלות ולהבין שהם אינם מתפוררים במים. כדאי להימנע מנטיעת עצים ושיחים גבוהים מרובי שורשים בקרבה לקווי ביוב וכן הלאה. כמובן, שמומלץ לקבל שירות אצל אינסטלטור בבני ברק מיומן.